Kopper for vanlig svart kaffe

Å drikke sterk svart kaffe er en av de mest behagelige opplevelsene for hyppige forbrukere av denne kraftige drikken. Men hvis du ikke er vant til det, kan det hende du ikke liker konsentrasjonen av alle smakene.

Det andre du bør vite er at espressokaffe eller svart kaffe serveres i riktig kopp, ledsaget av et glass vann og en liten skje. På cafeer i Italia serveres en “doppio” med en liten kjeks i tillegg.

Hvilke typer kaffekopper finnes?

Variasjoner av espresso eller kaffe med mokka, noe som gjør den mer eller mindre sterk. Ristretto har mindre vann og samme mengde kaffe som vanlig espresso og serveres i en medium kopp. Cappuccino er en av de mest kjente italienske drikkene. Det er dampet varm melk for å lage skum med espressokaffe, servert i en stor kopp. Du vil kunne finne et godt utvalg på nett.

Det er vanlig å identifisere tre typer kaffe. Kaffe arabica, kaffe canephora og kaffe liberica. Disse kaffesortene er alle veldig forskjellige fra hverandre og serveres i sin egen kaffekopp. For espressokaffe vil vi ha de minste kaffekoppene. Mens kaffe fra presskanne eller filter passer godt i de største kaffekrusene. Arabica er forresten kaffen som de fleste nordmenn drikker, da den er anerkjent for å være av best kvalitet.