Gi hjernen et friminutt med spill

Som småbarnsforelder er det nesten umulig å føle at tiden strekker til, og for de aller fleste er det vanskelig å finne tid til å slappe av. Allikevel er det utrolig viktig at du faktisk finner tid til å koble av litt, og en god måte å gjøre det på er ved å fokusere på noe helt annet. Neste gang du har ti minutter for deg selv kan du for eksempel sette deg ned med et spill.

Det finnes mange ulike typer spill som kan passe bra for å slappe av, og for noen fungerer det best med litt utfordring. Et eksempel på et slikt type spill er sudoku, og dette kan du både finne i papirform og som app eller nettleserspill. Fordi det finnes ulike vanskelighetsgrader kan du også velge litt selv hvor mye utfordring du vil ha ut i fra hvor sliten du føler deg.

Denne typen hjernetrim kan også være godt for hjernehelsen. Er du ikke helt i humør til matematisk tenkning, og heller ønsker deg ren underholdning med høy spenningsfaktor, så kan nettcasino være et fint avbrekk. Det finnes en rekke ulike typer spill å velge mellom, men spesielt de mange forskjellige typene slots er flotte å bruke for å få hjertet litt i gang etter en lang dag.

Ønsker du litt mer strategi kan du kanskje heller gå for poker eller blackjack. Det er også verdt å nevne tradisjonelle mobilspill som for eksempel Candy Crush eller Tetris. Dette er spill som gir hjernen muligheten til å gå inn i automatmodus, og det blir lettere å koble ut alt annet. Det lønner seg dog å følge med litt på tiden, det er utrolig lett å bli sittende alt for lenge med disse spillene, ettersom det er lite som endrer seg over tid.